IC Nansi ABY o
stamtavla

Far: Fritz ABY o
Mor: S*Aucuparias Pinus Pumilla ABY n

född: 11/4-1999
död: 21/3-2015

Nansi kom till oss som ett yrväder midsommaren 1999. Hon är barnbarnsbarn till Selam. Hon var en mycket söt liten hona och har lyckats väl på utställningar. Under 2000 var hon nominerad tre gånger. 2004 blev hon desutom BOX på NERKs utställning. Nansi fick många fina kattungar. Klicka här.

På de sista åren fick hon tyvärr juvertumörer och opererades två ggr. Hon fick i alla fall en sommar till på katterassen.
Hon har stor kärlek för allt vad choklad heter. Vi vet att det inte är bra, men ibland kan man inte låta bli att vara lite ohälsosam.
I första kullen blev det en liten August.

Nästa kull, även kallad kryddkullen, bestod av fyra små ljuvliga sorrelfärgade kattungar- tre hanar och en liten hona. De föddes den 28 november 2001. De döptes till Kardamom, Kajenn, Kurry och Kanelia. När kattungarn flyttat reste Nansi till Norge och erövrade titeln IC = Internationell Champion den 21 april 2002. Senaste tävlingen blev hon nominerad till panelen.

Hon parades i november 2003 med Sven Blå. Och tre kattungar föddes den 9 januari 2004. Tyvärr dog en av dem redan första natten. Något som inte i sig är så ovanligt. Alla kattungarna var honor och fawnfärgade! En riktig raritet. En av kattungarna behöll vi. Hon bär namnet Olvondalen´s Chablis

Sedan blev det flera parningar som inte resulterade i något och vi trodde att hon inte skulle kunna få någon kull. Dock provade vi med att para henne igen och hon fick en kattunge samtidigt som Chablis fick sin första kull. Dessa kullar fick det gemensamma namnet Harrodskullen. Kattungen bär det ädla namnet Sir Jelly.

Hösten 2006 fick hon en kattunge, döpt till Hantamma Solo.

Du hittar kullarna, 9 katter på FINDUS

Här är hon nykomlingen i Olvondalen, midsommaren 1999. Lång resa i bur från Helsingborg - Uppsala - och sedan ut till Olvondalen.