Ny kull född vid midsommar 2021 - 9 stycken -Rekord!

Kullen kommer kallas NAP-kullen (Olvondalen´s 31:a kull). De som är ABY n får namn på Ne, ABY p får namn på Pr, ABY a får namn på Aby. NAP eftersom de stödmatats med napp under de fem första veckorna av sitt liv. Mamma Frida behövde den assistansen!
Här är kullen snart 8 veckor. I botten vilar Frida och 7 hungriga ungar får sig en slurk.
Här är kullen 7 veckor och är nu på gång att bli registerade i SVERAK.
Abybell Abygail Nelson
Primus Prince Lloyd

Neo

Neva
Nelly Nemone
Här är kullen 12 dygn gamla.Bilden tagen den 4 juli 2021.
Hela kullen hos Frida. Bilden tagen den 28 juni 2021.
22 juni 2021 föddes nio kattungar här i Olvondalen.
Allt gick bra, men givetvis är man alltid lite oroad över om alla klarar den första tiden.
Om vi har sett rätt är det 3 viltfärgade honor, 2 vilfärgade hanar, 2 fawnfärgade hanar och 2 blå honor. Första officiella bilden på kullen togs den 24 juni av Anna Olvondahl.
Nu, 20 april 2021 och någon vecka till har hanen, S*Primus-Zezam Musazi varit hos oss i Olvondalen. En ung vacker blå hane. Givetvis hoppas vi att de lyckats med parningen. Och jag kommer uppdatera informationen om hur det går. Provparning hittar du här.
Här är de två i katthuset, tyvärr svårfångade på bild! Längre ned finns en bättre bild på honom samt en bild på Fridas förra kull.
Bild på S*Primus-Zezam Musazi, ABY a, i vårt katthus
Om du är intresserad av att äga en abessinier:
Kontakta oss. Vi har kunskaper och kan hjälpa dig. Du når oss på 0730-639 162 eller via ett mail till olvondalen@yahoo.se. Vi har även sammanställt en pdf med vanliga frågor som du kan tanka ned. Mer om rasen hittar du under rubriken Abessinier.
För oss är det viktigt att du som köper en katt från oss får följa din tillkommande katts uppväxt och se den i dess "hemmiljö". Antingen IRL eller via digitala medier. När en kattunge övertas är den minst 12 veckor och är då vaccinerad, chipmärkt och besiktigad enligt SVERAKs normer. Vi är noga med att fortsatt ha kontakt med hussar och mattar som förvärvar en Olvondalare!