"SELAM" ABY n
GIC Brunnbäckens Gertrud

stamtavla

Far: WhoopeeTomBigBee ABY n
Mor: Thamos Norma ABY n

född 15/1-1995
död 5/2-2009

Selam heter drottningen i Olvondalen. Hon kom till oss på senvåren 1995. Har varit framgångsrik på utställningar. Det är hon som var min första avelshona. Hon har haft en stark modersinstinkt. Fem kullar fick hon, 11 katter. Kullarna hittar du på FINDUS. Sedan kastrerades hon, men var fortfarande drottningen med all sin värdighet. Namnet Selam, som betyder Fred, fick hon av en etiopisk kvinnlig rektor.

Våren 2005 tog vi en serie bilder på
Selam i Olvondalen.
Klicka här om du vill se flera bilder.
Bilden till vänster är hon fortfaramde rätt ung och fertil. På bilden ovan är hon tolv år gammal, fortfarande lika värdig i sitt sätt att posera.
Selam var en frihetsgudinna och njöt mest av friheten ute på vårt landställe Olvondalen. Där var hon mästerjägaren; gnagare, ödlor och annat bars hem till oss.
Bilden på Selam på storängen i Olvondalen sommaren 2007

Sommaren 2002 var hon försvunnen i 17 dagar. När hon kom hem var hon totalt utmärglad. Pälsen reste sig upp på ryggkotorna, nosen var svullen. Hon klarade dock persen och efter en månad var hon i sin forna form. Selam hade blivit ofrivilligt instängd i någons vedbod...Nu vet alla i vår omnejd runt Olvondalen om vikten av att ta en extra sväng och kolla förråd och visthusbodar, så att ingen katt är instängd, innan de återvänder till arbete i storstaden.

Selam våren 1995, då hon precis anlänt hem till oss. Hon hade redan varit på sin första utställning i Linköping och blivit EX1 på utställning