Ny kull - födda den 13 juli 2020

S*Olvondalen´s Frida hade besök av Auztin från 30 april och hon började löpa, så om allt går vägen har vi kattungar i mitten av juli. På Findus (SVERAK) finns information om deras stamtavlor, en sk provparning.
Och visst blev det en kull! Fem små fina abykattungar föddes den 13 juli: två vilt (en hona och en hane), två sorrel (honor) och en fawn (hona). Väldigt spännande att få tre olika färger!
De fick alla namn på Z, dvs Z-kullen som en eloge till Primuz-Zezam Auztin.
Snart 11 veckor.

Alla spanar på en fluga som retligt nog satt sig i taket!
Samm dag var det vild lek: I vildingarnas land.
Se filmen!
Här är de nio veckor gamla.
Övre raden: Zaba (ABY o), Zally (Aby o), Zelda (Aby n)

Nedre raden: Zulu Too-Ticki (ABY n), Ziri (Aby p) Två bilder.
Nästan 7 veckor
Alldeles nyfödda, dag 2
Här nedan bilder på Frida och Auztin
S*Olvondalen´s Frida, ABY n S*Primuz-Zezam Auztin, ABY o
Foto: Torbjörn Sjögren
Om du är intresserad av att äga en abessinier:
Kontakta oss. Vi har kunskaper och kan hjälpa dig. Du når oss på 0730-639 162 eller via ett mail till olvondalen@yahoo.se. Vi har även sammanställt en pdf med vanliga frågor som du kan tanka ned. Mer om rasen hittar du under rubriken Abessinier.
För oss är det viktigt att du som köper en katt från oss får följa din tillkommande katts uppväxt och se den i dess "hemmiljö". Antingen IRL eller via digitala medier. När en kattunge övertas är den minst 12 veckor och är då vaccinerad, chipmärkt och besiktigad enligt SVERAKs normer. Vi är noga med att fortsatt ha kontakt med hussar och mattar som förvärvar en Olvondalare!